Hvornår har jeg brug for en advokat?

x753

Mange begivenheder i vores liv kommer bag på os eller overrasker med uforudsete konsekvenser. Ingen af os ved, hvad der sker i morgen og for mange giver det ro at vide, at der er styr på fremtiden.

Starten på et fælles liv

Er I ugifte samlevende? Så arver I ikke automatisk hinanden, men det kan klares med et testamente. Testamentet er gyldigt uanset, hvor længe I har levet sammen. Det kan især være en god idé, hvis I har børn sammen.

Det betyder nemlig, at jeres børn ikke arver alt efter hver forældre. Det lyder måske ikke så slemt, men konsekvensen kan blive, at den længstlevende af jer ikke kan blive boende i jeres hus, da afdødes halvdel arves af andre.

Testamentet er ikke den eneste mulighed I har for at sikre hinanden. I september 2017 trådte en ny lov om fremtidsfuldmagter i kraft.

Med disse kan du i højere grad selv bestemme, hvem der skal varetage deres interesse, når du ikke længere selv er i stand til det. Det kan eksempelvis skyldes svækket helbred, herunder demens.

Hvis forholdet går i stykker

Ved skilsmisse og separation er der en masse I skal blive enige om og få styr på. Det er både en turbulent tid på det private, praktisk og økonomiske plan – og det kan derfor være rart med en advokat til støtte og vejledning.

For hvad er nu forskellen og konsekvenserne af separation eller skilsmisse? Har I en ægtepagt, der skal tages højde for? Og hvad med ægtefællebidrag og bodeling?

Hvad er bedst for børnene?

I mange skilsmisser er der også børn indblandet. Her er det vigtigt at skabe de bedste vilkår for børnenes fortsatte trivsel midt i store forandringer.

I bevarer som udgangspunkt den fælles forældremyndighed over børnene, men ønsker den ene af jer at få ophævet den fælles forældremyndighed, skal Statsforvaltningen ansøges om ophævelse.

Uanset om den fælles forældremyndighed bevares eller ej, skal I være enige om, hvor børnene skal have deres bopæl, altså hvilken adresse børnene skal have. Derudover skal I også aftale en deleordning vedrørende samværet.

Børnene er altid et følsomt emne, og det kan derfor i mange tilfælde være gavnligt med en neutral mægler – også selvom beslutningerne ikke fører til konflikt.

Ingen bekymringer om arv og dødsfald

Som med livets begyndelse fører afslutningen også mange omvæltninger med sig. Når du mister en af dine nærmeste, er der en række juridiske spørgsmål, som du og resten af familien skal tage stilling til.

Det er altid en stor mundfuld både at jonglere med sorg, dødsbo, begravelse og jura. Gør dig selv en tjeneste og få hjælp til at blive vejledt trygt igennem forløbet med arv og dødsbobehandling.

Som du måske allerede kan fornemme, kan advokaten hjælpe i næsten enhver situation. Læs mere om, hvilken hjælp du kan få af din advokat her.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *